:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Mart 05, 2020   18:20

0

202

Brnabić sutra otvara konferenciju "Iskra budućnosti"

Predsednica Vlade Ana Brnabić sutra ujutru će u Palati Srbija otvoriti konferenciju Podaci i eUprava „Iskra za budućnost“.

Konferenciju organizuju Kancelarija za IT i eUpravu i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, uz podršku Fonda za dobru upravu Ujedinjenog kraljevstva povodom obeležavanja Dana otvorenih podataka, saopštili su organizatori.

Ona će tom prilikom uručiti i nagrade šampionima otvorenih podataka u šest kategorija koji su tokom prošle godine doprineli inicijativi otvaranja podataka u Srbiji.

Pored predsednice Vlade, prisutnima će se obratiti i doc. dr Mihailo Jovanović, direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu, Šan Meklaud ambasadorka Velike Britanije u Srbiji kao i Fransin Pikap, stalna predstavnica UNDP u Republici Srbiji.

Od 15.00 časova, biće održan ministarski panel „eUsluge po meri građana“, u kojem će ućestvovati ministri Vlade Republike Srbije Zoran Ðorđević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Mladen Šarčević, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Zlatibor Lončar, ministar zdravlja i Branko Ružić, ministar državne uprave i lokalne samouprave.

Dan otvorenih podataka, obeležava se u celom svetu 7. marta i ova konferencija je prilika da se osvrne na sve uspehe, prepreke i potencijale otvorenih podataka i elektronske uprave u Srbiji i isprati put Srbije kroz digitalnu transformaciju, navodi se u saopštenju.

Izvor: Танјуг

BrnabićIskra budućnosti
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva