:

:

TV Most

clock

Avgust 03, 2021   16:15

0

66

Brnabić u Jablaničkom okrugu, ulaganja u kvalitetniji i bolji život

Premijerka Ana Brnabić izjavila je u Leskovcu da je taj grad svetionik kulture, a tamošnji Narodni muzej primer kako svaki muzej u većem gradu treba da izgleda. Drugog dana posete Jablaničkom okrugu obišla je i renoviranu osnovnu školu koja je dobila i sportsku halu u Vlasotincu i pogon "Jumka" u Crnoj Travi.

Moralo je mnogo brže, ali neosporno je da su izgradnju Centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Leskovcu pratili problemi i nemarnost izvođača. Kapitalni objekat vredan gotovo 30 miliona evra spreman je za probni rad.

I leskovačku Opštu bolnicu čekaju obimni radovi. Posle energetske efikasnosti u koju je uloženo pet miliona evra, kreće adaptacija unutrašnjeg prostora, od podova do plafona i unošenje nove opreme. Investicija je vredna 50 miliona evra.

Vrelina nije usporila građevinske radove na kompletnoj rekonstrukciji jedne od najznačajnijih leskovačkih saobraćajnica za koju je država izdvojila gotovo 300 miliona dinara, a grad 185 miliona. Ovo je ulaganje u kvaliteniji i bolji život, kaže premijerka Srbije.

"Moramo da radimo dodatno da bi se razlika u Jablaničkom okrugu smanjila i što pre približila republičkom proseku, i na tome radimo i time što ulažemo u infrastrukturu", ističe predsednica vlade Ana Brnabić.

Samo za dve škole u Vlasotincu država je u protekle dve godine izdvojila 160 miliona dinara. Kompletno je obnovljena jedna od dve osnovne škole i iz temelja podignuta sportska hala.

Sledi ulaganje od dva miliona evra u Tehničku školu, vodeću u dualnom obrazovanju, koja će dobiti regionalni trening centar za prekvalifikacije i dokvalifikacije neophodnog kadra.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva