:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Jun 26, 2019   11:46

0

338

Brnabić: Upozoravali smo, učinićemo sve da roba stiže na KiM

Srpska premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da će se vlada truditi da uradi sve što je u njenoj moći da obezbedi da roba iz centralne Srbije dođe do svih ljudi na Kosovu i Metohiji koji žele da je konzumiraju.

Ona je takođe rekla da se nada da će međunarodna zajednica početi da obraća više pažnje na to i da će, osim što poziva da se ukinu takse, obezbediti slobodan protok robe.

"Nisam veliki optimista, jer od 21. novembra nisu naročito vodili računa o tome, što su mediji na srpskom jeziku iz centralne Srbije bili zabranjeni na teritoriji KiM", rekla je Brnabićeva.

Ona je rekla da sada postoji veliki problem i da je Vlada Srbije najavljivala da može doći do toga.

"Mi o tome pričamo poslednjih sedam meseci, nije bilo sluha u međunarodnoj zajednici, a trudili smo se da obezbedimo da Srbi i ostalo nealbansko stanovništvo u 21. veku imaju mogućnost izbora robe koju će kupovati i trudili smo se da obezbedimo da proizvodi iz centralne Srbije stižu na KiM", rekla je Brnabićeva.

Premijerka je navela da su predstavnici privremenih institucija sa međunarodnim organizacijama učinili sve da prekinu alternativne pravce za dolazak robe.

"Trudićemo se da uradimo sve što je u našoj moći da roba dolazi do svih na teritoriji KiM", rekla je Brnabić.

Izvor: T a n j u g

KiMBrnabićtakse
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva