:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Januar 20, 2021   9:50

0

36

Brnabić: Velikodušna pomoć Bahreina, jačaćemo odnose

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas na aerodromu u Beogradu, gde je dočekala avion sa donacijom Kraljevine Bahrein, da je pomoć od 67,5 tona medicinske opreme izuzetno velikodušna donacija.

Brnabić je novinarima rekla da je tokom januara stiglo pet aviona iz Bahreina i navela da je u kontingentu koji je danas stigao avionom iz Bahreina i 20 respiratora.

Premijerka je rekla da će ova pomoć biti raspoređena prema potrebama kovid bolnica i ambulanti u Srbiji, odnosno potrebama zdravstvenog sistema.

"Ova pomoć je rezultat telefonskog razgovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića i bahreinskog kralja 24. novembra prošle godine. Oni su razgovarali o unapređenju političkih i ekonomskih odnosa, a kralj Al Kalif je tada ponudio pomoć Srbiji u borbi protiv pandemije", rekla je Brnabić.

Zahvalila je kralju Bahreina Hamadu bin Isi Al Kalifu na donaciji i navela da je Bahrein veoma ugledna zemlja u arapskom i muslimanskom svetu.

Naglasila je da će Vlada Srbije predano raditi na unapređenju odnosa sa Bahreinom, te da je isporuka pomoći veliki korak ka tome.

Premijerka je rekla da pomoć Bahreina Srbiji dovoljno govori o ugledu predsednika Vučića i Srbije u svetu i svemu onome dobrom što je Srbija radila od 2014. godine.

"Do sada nismo imali naročito bliske veze, ali zato je važan razgovor koji su imali predsednik Vičić i kralj Bahreina i trudićemo se da razvijamo što bolje odnose", navela je ona.

Branbić je zahvalila i Er Srbiji na svemu što je učinila od početka epidemije na dopremanju medicinske opreme sa raznih strana.

"Sva ova pomoć i donacija ne bi tako brzo i efikasno stizala da nemamo kompaniju kao što je Er Srbija", rekla je Brnabić.

U ime kralja Bahreina video porukom se prisutnima na aerodromu obratio predsedavajući Vrhovnog veća za omladinu i sport i savetnik za nacionalnu bezbednost, šeik Naser bin Hamad Al Kalif.

On je zahvalio svim medicinskim radnicima koji se bore protiv kovida-19 kao globalne pošasti i poručio da će Bahrein nastaviti da pomaže svojim prijateljima.

"U ime kralja želim najbolje za napredak i prosperitet Srbije", rekao je šeik Al Kalif.

Izvor: Танјуг

BrnabićBahreinpomoć
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?