:

:

TV Most

clock

Decembar 04, 2022   22:20

0

136

Brnabić: Vučić dijalog vratio na sto, Kurti veštački stvorio problem tablica

Predsednik Aleksandar Vučić je uspeo da vrati dijalog o Kosovu i Metohiji na sto, rekla je večeras premijerka Ana Brnabić.

"Kada su jednom prilikom kritikovali Vučića da je 'sateran u ćošak', ja sam tada rekla, taj ćošak je on izborio, mi nismo imali ni ćošak. Imali smo dva puta zabranu glasanja na Kosovu i Metohiji, što je brutalno kršenje ljudskih prava. Za to je Priština dobila samo osudu i saopštenje. Onda smo imali problem tablica, koji je veštački napravljen od strane Kurtija", podsetila je Brnabić.

Aljbin Kurti je otvorio temu tablica sa namerom da maltretira narod na severu Kosova i Metohije, konstatovala je premijerka.

"Onda je usred Berlina reako da u Prištini ne postoji Briselski sporazum, i samim tim da ga ne prihvataju. I opet niko se nije olgasio, iako je to izjavio usred Berlina. Kao šlag na tortu postavio je Nenada Rašića u 'vladu' tzv. Kosova kao predstavnika Srba, čoveka koji je osvojio 0,2 posto na izborima. On i Rada Trajković su zajedno dobili toliko, Srpska lista dobila je skoro 30 puta više od ovog Nenada Rašića", rekla je ona.

Izvor: B92

KiMBrnabićVučićKurtidijalog Beograda i Prištinetablice
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva