:

:

TV Most

clock

Decembar 02, 2022   18:05

0

117

Brnabić: Vulin je zaslužio mesto direktora BIA, ali pomogle mnogo i zapadne sile

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da postavljanje Vulina na mesto direktora Bezbednosno-informativne agencije zaista zasluženo, ali da misli da su razne zapadne zemlje i zapadne sile mnogo pomogle da on bude postavljen na tu funkciju.

Kako je rekla čini joj se da nisu dobro razumeli način na koji funkcioniše Aleksandar Vučić, koji na prvom mestu ceni nezavisnost i samostalnost u odlučivanju u interesu građana Srbije.

"On je ostavio da Savet za nacionalnu bezbednost ne odlučuje o tom pitanju više od mesec dana i trpeo ogromne pritiske. Uglavnom su zapadne sile govorile da to nikako ne sme da bude Aleksandar Vulin. Aleksandar Vučić funkcioniše na način da kada bilo koja strana država dođe i hoće da kadrira po Srbiji obično se desi da bude suprotno. Kada kažete da ta i ta osoba ne može, upravo toj osobi skoče šanse da upravo bude na tom mestu za koje su rekli da ne može", rekla je ona.

Premijerka je podsetila i sve koji kritikuju Aleksandra Vulina i u Srbiji, da je on rame uz rame sa predsednikom Srbije i uz tadašnjeg direktora BIA Bratslava Gašića, najuspešnije do sada sproveo borbu protiv organizovanog kriminala u Srbiji.

Time je zajedno sa predsednikom Vučićem stavio glavu u torbu. Ali je mafiju pobedio. I to je nešto što danas ne čujem da priznaju ili da mu pripisuju kao zaslugu, a treba da mu se pripiše kao zasluga. Aleksandar Vučić je kao predsednik taj rat protiv mafije najavio i započeo ali uz njega veliku ulogu u tome su definitvno imali Bratislav Gašić i Aleksandar Vulin, rekla je Brnabić.

Izvor: T a n j u g

BrnabićVulinBIAVučić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva