:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Decembar 14, 2019   14:14

0

160

Brnabić: Zadovoljna sam sporazumom između Vlade i "Pošte"

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da joj je drago i da je zadovoljna što je potpisan sporazum između predstavnika radnika “Pošte” i Vlade Srbije.

“Velika zahvalnost svima koji su na tome radili. Drago mi je što su sindikati i zaposleni u Pošti zadovoljni”, rekla je Brnabić odgovarajući na pitanja novinara u Vladi Srbije.

Ona je kazala da se nastavlja sa radom na reformi javnih preduzeća.

U Vladi Srbije juče je potpisan sporazum između predstavnika radnika "Pošte", rukovodstva tog preduzeća i Vlade, kojim se izašlo u susret zaposlenima za povećanje plata i stvoreni uslovi za prekid štrajka.

Prema njenim rečima, i na slučaju rešavanja problema u "Pošti" moglo se videti plansko plasiraju lažnih vesti i afera, jer se pisalo o starletama i pevačima navodno zaposlenim u "Pošti Srbije".

Brnabić ističe da je cilj plasiranja takvih lažnih afera da se ne bi pričalo o postignutim rezultatima i uspesima, kao što je porast broja zaposlenih, pad javnog duga i još mnogo toga.

"Moje je da pričam o rezultatima i tome sta smo uradili za građane koji su nam dali mandat", istakla je Brnabić.

Brnabić: Građani neće plaćati eko taksu

Brnabić je izjavila da “nema govora” da će građani plaćati paušalno oko 100 dinara mesečno ili 1.200 dinara godišnje eko taksu od 2020. godine.

“Mi ćemo u ponedeljak precizirati tu uredbu na osnovu koje su se pojavili novinski članci. Mi jesmo ove godine menjali uredbu da bi se eko taksa, pre svega za preduzeća i kompanije plaćala na način koji je transparentniji i da to ne bi bio parafiskalni namet za privredu koja posluje u Srbiji”, objasnila je Brnabić.

Ona je dodala da je njen predlog za buduću Vladu Srbije da se ceo zakon koji reguliše tu oblast izmeni i da više ne postoje dve naknade.

“Predlog će biti da se taksa plaća na republičkom nivou i da se onda preraspodeljuje lokalnim samoupravama”, rekla je Brnabić.

Izvor: Танјуг

BrnabićVlada SrbijeJP Pošta
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva