:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Februar 13, 2023   13:20

0

150

Brnabić: Zajednički stav Srbije i zapadnih partnera da ZSO mora biti osnovana

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je danas da je Srbija uvek spremna za dijalog i da će uvek biti tu da razgovara sa Prištinom, ali da Zajednica srpskih opština (ZSO) mora biti formirana i da je to ovoga puta zajednički stav Srbije i zapadnih partnera, pre svega i EU i SAD.

Odgovarajući na pitanje novinara da li je Srbija spremna za nastavak dijaloga sa Prištino i kada će se to desiti, premijerka je u Dubaiju, gde učestvuje na Svetskom samitu vlada, rekla da je Srbija je pod vođstvom predsednika Aleksandra Vučića pokazala koliko je spremna za dijalog, koliko je tolerantna i fleksibilna da bi održala stabilnost.

"U ovom trenutku na stolu je ZSO. Zaista je došlo krajnje vreme, a bilo je možda i pre pet godina, za implementaciju Briselskog sporazuma i osnivanje ZSO, a u aprilu će biti 10 godina. Ovaj put želim da se zahvalim našim partnerima na Zapadu zato što insistiraju na osnivanju ZSO na način na koji smo potpisali 2013. i 2015. godine, i kao što smo razgovarali krajem 2022. godine. Čini se da smo ovog puta na istom stanovištu", rekla je Brnabić.

Bez obzira šta Aljbin Kurti kaže, naglasila je premijerka, zna se šta je potpisano i šta mora biti implementirano.

Izvor: T a n j u g

Ana BrnabićZSOKiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva