:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Decembar 01, 2020   10:27

0

206

Brnabić: Završićemo godinu sa najboljim rastom u Evropi

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da će Srbija završiti godinu sa najboljim ekonomskim rastom u Evropi.

"Istovremeno, bićemo među zemljama sa najboljim rezultatima u zdravstvu, koliko god to teško i strašno bilo za svakog pojedinca - za one koji su izgubili najmilije, za lekare, medicinske sestre, tehničare, nemedicinsko osoblje, koje ove godine svoju decu nisu viđali...", rekla je Brnabić za TV Pink.

Ona je rekla da je to sve moguće jer je danas država jaka i može da uloži 700.000 evra dnevno u testove ili 80 miliona erva u gradnju dve potpuno nove bolnice.

"Da li nam svi ovi napadi opozicije otežavaju? Otežavaju, ali tako je, kako je, ovo više nije Srbija koja kuka, već koja radi. Vi radite svoj posao, mi ćemo svoj, i mislim da građani to vide", rekla je Brnabić.

Investicija u TENT više od 200 miliona evra

U Obrenovcu će danas biti postavljen kamen temeljac za izgradnju postrojenja za odsumporavanje dimnih gasova za Termoelektranu Nikola Tesla B, a premijerka Ana Brnabić kaže da je reč o investiciji vrednoj više od 200 miliona evra.

"Krećemo danas u veliku investiciju, preko 200 miliona evra, postrojenje za odsumporavanje u TENT", rekla je Brnabić za TV Pink.

Ona je istakla da će sa izgradnjom novog postrojenja za 96 odsto biti smanjena emisija dimnih gasova, sumpor-dioksida.

Premijerka, iako najavljena, neće danas prisustvovati tom događaju, a kament temeljac položiće potpredsednica vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović i v.d. generalnog direktora EPS-a Milorad Grčić.

Izvor: Танјуг

BrnabićinvesticijeTENTEvropaekonomski rast
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva