:

:

TV Most

Foto: Vlada Srbije

clock

Septembar 13, 2019   13:53

0

198

Brnabićeva i Azule: Kultura će i u budućnosti biti važna za razvoj

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je sa generalnom direktorkom Organizacije Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu Odri Azule. Istakla je da je saradnja sa Uneskom za Srbiju od velike važnosti, budući da su obrazovanje i digitalizacija prioriteti Vlade.

Ana Brnabić je izjavila da podržava i visoko ceni dosadašnje napore Odri Azule u poboljšanju efikasnosti i postizanju veće vidljivosti Uneska, kao i da Srbija čvrsto veruje i duboko je posvećena jačanju multilateralizma i multikulturalnosti, saopštila je Vlada Srbije.

Azule je istakla da će tokom mandata naročit značaj pridavati upotrebi veštačke inteligencije u oblastima nauke i obrazovanja, kao i pitanju rodne ravnopravnosti i obrazovanja devojčica.

Primena veštačke inteligencije u zaštiti kulturnog nasleđa je jedna od tema kojoj će Unesko takođe biti posvećen, dodala je Azule.

Sagovornice su se saglasile da je kultura oblast čiji će potencijal i u budućnosti biti od velike važnosti za razvoj svakog društva, a Branbićeva je podsetila da su upravo kreativne industrije u ovom trenutku najbrže rastuća grana industrije.

Izvor: Танјуг

BrnabićAzuleUNESKO
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva