:

:

TV Most

clock

Jul 09, 2019   13:28

0

238

Brnabićeva sa Angelinom Ajnhorst

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se na Jahorini, na marginama samita Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (PSJIE), sa direktorkom za Zapadnu Evropu, Zapadni Balkan i Tursku i zamenicom generalnog direktora Evropske službe za spoljne aktivnosti (EEAS) Angelinom Ajnhorst.

Prethodno su Ana Brnabić i Ajnhorst su učestvovale na plenarnoj sednici Procesa saradnje za zvaničnicima iz regiona Jugoistočne Evrope.

Na sednici su se obratili članovi Predsedništva BiH kao domaćini, kao i predsednici Turske Redžep Tajip Erdogan, Crne Gore Milo Đukanović, Severne Makedonije Stevo Pendarovski, Albanije Ilir Meta, premijer Bugarske Bojko Borisov i drugi zvaničnici.

Oni su govorili o aktuelnoj situaciji u procesima EU integracija, nastavku rada na povezivanju u okviru PSJIE regiona i šire, kao i o preduslovima za održivi razvoj regiona.

Učesnici samita na Jahorini usvojili su Deklaraciju u kojoj je naglašeno da puna integracija regiona u EU služi najboljim interesima Evrope, kao i da je bezbednost jugoistočne Evrope glavni preduslov za bezbednost i stabilnost celog kontinenta.

Izvor: RTS

SEECPBrnabićAjnhors
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva