:

:

TV Most

clock

Mart 04, 2019   20:02

0

181

Brnabićeva sa Danijelsonom: Srbija snažno posvećena evropskom putu

Premijerka Ana Brnabić ocenila je u razgovoru sa generalnim direktorom za susedsku politiku i pregovore o proširenju Evropske komisije Kristijanom Danijelsonom da je Srbija snažno posvećena evropskom putu i vrednostima na kojima se temelji Evropska unija.

Ana Brnabić je rekla Kristijanu Danijelsonu da postoji dovoljno snage i spremnosti da se započete reforme sprovedu do kraja, kako bi država imala nezavisno pravosuđe, jake institucije, definisanu medijsku scenu i kako bi se efikasno borila protiv korupcije i organizovanog kriminala, što su ujedno i značajni izazovi, ali i okosnica vrednosti Evropske unije, saopštila je pres-služba Vlade.

Brnabićeva je navela da je reforma javne uprave jedan od prioriteta Vlade Srbije, bez kojeg nema ni ekonomskog, ni socijalnog razvoja.

Objasnila je da je fokus reforme na eUpravi i elektronskim uslugama koje su način da se poveća transparentnost rada javnih službenika, smanji korupcija i poveća efikasnost, ali i da se pojednostavi komunikacija građana i državne administracije.

Kristijan Danijelson je istakao da je Srbija napravila veliki napredak na putu ka Evropskoj uniji i da je uloga Komisije da našoj zemlji pruži podršku kako bi napori u reformama bili što efikasniji, pre svega u usklađivanju i primeni propisa i standarda u poglavljima 23 i 24, koja se tiču vladavine prava i pravosuđa.

Zvaničnik Evropske komisije pohvalio je postignute ekonomske reforme, ali i doprinos koji Srbija pruža stabilnosti u regionu svojim incijativama za regionalnu saradnju, naročito kroz različite infrastrukturne projekte.

Brnabićeva je poručila da je neophodno da Priština implementira već postignute sporazume i povuče protivpravne odluke, kao što je uvođenje taksi na robu iz centralne Srbije i Bosne i Hercegovine, što je ujedno i preduslov za nastavak razgovora i postizanje kompromisnog i trajnog rešenja.

Još jednom je naglasila da uvođenjem taksi Priština krši CEFTA sporazum ugrožavajući time ekonomsku stabilnost ne samo Srbije, već i čitavog regiona, zaključuje se u saopštenju. 

Izvor: RTS

BrnabićDanijelsonsastanak
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva