:

:

TV Most

clock

Novembar 20, 2019   17:58

0

80

Brnabićeva sa direktorom Međunarodnog komiteta Crvenog krsta

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je sa direktorom Međunarodnog komiteta Crvenog krsta za Evropu i Centralu Aziju Martinom Šupom o daljem nastavku dobre saradnje, razmeni informacija i planovima u narednom petogodišnjem periodu, sa posebnim akcentom na pomoći te svetske organizacije u pronalaženju nestalih osoba iz vremena sukoba na prostorima bivše Jugoslavije.

Ana Brnabić istakla je niz problema sa kojima se Srbija suočava u procesu traganja za nestalima na teritoriji bivše Jugoslavije, apostrofirajući da bi bila dragocena pomoć te međunarodne organizacije kada je reč o razmeni informacija o nestalim licima.

Martinom Šup saglasan je sa srpskom premijerkom da je neophodan nastavak već dobro uspostavljene saradnje, rekavši da obe strane rade izuzetno težak i važan posao.

Naveo je da u narednom periodu, nakon Beograda, planira da poseti i Prištinu, Zagreb i Sarajevo, istakavši da su porodice nestalih u čitavom regionu povezane u zajedničkoj patnji.

Sastanku su prisustvovali i predsednik Komisije za nestala lica Vlade Srbije Veljko Odalović, kao i specijalni izaslanik predsednika Republike za rešavanje pitanja nestalih sa Hrvatskom Veran Matić.

Izvor: RTS

BrnabićMartin ŠupMeđunarodni komitet Crvenog krsta
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva