:

:

TV Most

clock

Oktobar 01, 2023   12:42

0

70

Brnabićeva u Jajincima: Srbija nikada neće prepustiti zaboravu svoje nevine žrtve

U Spomen-parku u Jajincima, održana je komemorativna svečanost VO posvećena očuvanju dostojanstvenog sećanja na više desetina hiljada brutalno likvidiranih. Premijerka Srbije Ana Brnabić poručila je da Srbija nikada neće prepustiti zaboravu svoje ali ni bilo čije druge nevine žrtve oružanih sukoba.

Na stratištu u Jajincima kod Beograda od 1941. do jeseni 1943. godine, ubijeno je više desetina hiljada Srba, Jevreja i Roma, prema nekim procenama čak oko 80.000 ljudi.

Premijerka Srbije Ana Brnabić poručila je da Srbija nikada neće prepustiti zaboravu svoje ali ni bilo čije druge nevine žrtve oružanih sukoba.

"I ove godine želim da upravo sa ovog svetog mesta poručim da Srbija nikada neće prepustiti zaboravu svoje ali ni bilo čije druge nevine žrtve oružanih sukoba. Srbija je svesna da svaka žrtva ima identitet, ima ime i prezime, baš kao što svaki zločinac ima ime i neljudsku prirodu ispunjenu nasiljem i mržnjom koju je projavio na ovom i brojnim drugim gubilištima širom otadžbine", istakla je Brnabićeva.

Izvor: RTS; Foto: T a n j u g

BrnabićJajinci
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva