:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Jun 19, 2019   8:18

0

177

Brnabićeva u Parizu o odnosima sa Francuskom i predstojećem sastanku Beograda i Prištine

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić boravi u dvodnevnoj poseti Parizu, tokom koje će razgovarati s francuskim premijerom Eduarom Filipom o odnosima dve zemlje i predstojećem sastanku u glavnom gradu Francuske o Zapadnom Balkanu.

Ana Brnabić je u Londonu, uoči posete Parizu, rekla da će se razgovarati i o taksama Prištine na srpsku robu, jer je, kako naglašava, potpuno jasno da one moraju biti ukinute.

"Žao mi je što je u ovom trenutku Pariz (samit) upitan, jer mislim da dijalog nema alternativu. Nažalost, čini mi se da Priština u ovom trenutku ne razume to, ali uz podršku svih međunarodnih partnera, nadam se da ćemo doći do toga", rekla je Brnabićeva.

Navela je da je dobro što Srbija ima sve bliže odnose sa Francuskom, odakle dolazi i sve veći broj investitora, najavivši da će se sa nekima od njih i videti.

Srpska premijekra će u Parizu posetiti i "Pariz er šou".

Dodaje da se nada da je njena poseta, a i poseta predsednika Francuske Emanuela Makrona Beogradu sredinom jula, najava mnogo bližih odnosa Srbije i Francuske koje su tradicionalno bili jako bliski.

"Mi smo imali bratske odnose koji su se poslednjih decenija poremetili. Jako smo se udaljili, ali čini mi se da smo sada na pravom putu da uspostavimo ponovo tu bliskost. Nama je to u interesu i trudićemo se da to postignemo", naglasila je Ana Brnabić.

Premijerka Ana Brnabić sastaće se u Parizu sa francuskim premijerom Eduarom Filipom. Najavila je da će biti reči o prijateljskom odnosu Francuske i Srbije, o taksama Prištine i budućem samitu u Parizu o Zapadnom Balkanu.

Premijerka je juče boravila u Londonu gde je izjavila da Srbija napreduje i da je već više godina najuspešnija kada je reč o privlačenju stranih direktnih investicija, zahvaljujući reformama koje sprovodi.

Izvor: Танјуг

BrnabićKiMPariz
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva