:

:

TV Most

clock

Septembar 30, 2021   18:44

0

253

Brnjak: Građani aplauzom pozdravili dogovor u Briselu

Vest o postignutom dogovoru u Briselu o deeskalaciji situacije na severu Kosova i Metohije na administrativnom prelazu Brnjak je dočekana aplauzom.

Srbi sa Kosova i Metohije, nezadovoljni raspoređivanjem specijalnih jedinica na administrativnim prelazima i odlukom Prištine o zameni registarskih tablica, koji se već 11 dana nalaze na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak, su sa oduševljenjem dočekali vest o postignutom dogovoru u Briselu.

Ekipa TV Most je na prelazu Brnjak razgovarala sa  okupljenim građenima, koji nisu krili zadovoljstvo zbog postignutog dogovora.

„Dočekasmo da se napravi neki dogovor, realan, konkretan, da se srpski interesi ispune, koje smo sve ovo vreme branili i po kiši i po suncu. Hvala Bogu, sve će biti uredu“, rekao je našoj tv ekipi Miodrag Krčmarek.

Građani su istakli da bi ostali na prelazima koliko god bi bilo potrebno, jer su bili rešeni da istraju u svojoj borbi.

„Bili smo istrajni, vremenom smo sve više dobijali na snazi, i mogli smo još ovako da nastavimo dok god bi to bilo potrebno. Mislim da su se naša očekivanja ispunila i da to više nije potrebno“, rekao je Dragiša Jovanović.

Gospođa Rada Milutinović je rekla da su svi okupljeni bili spremni da nastave borbu za opstanak na svojim ognjištima i da će i ubuduće braniti svoje interese.

„Mi smo istrajni u svojim zahtevima, uporni smo, čekali smo dok se ne ispune naši zahtevi i videćemo šta će biti dalje“.

Izvor: TV Most

BrnjakBriseldogovorKiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva