:

:

TV Most

clock

Maj 17, 2021   8:47

0

174

Broj zaraženih opada, sve više vakcinisanih

Vikend za nama pokazuje da se situacija sa koronavirusom u Srbiji smiruje. Broj novozaraženih je nekoliko dana daleko ispod hiljadu. Istovremeno, sve je više vakcinisanih, što je i dovelo do povoljnije epidemiološke situacije.

I dalje ima onih kojima je neophodno bolničko lečenje, njih je u ovom trenutku 2.799, od toga je 99 na respiratoru i oni se nalaze u teškom zdravstvenom stanju.

Od početka epidemije od kovida 19 obolelo je 706.458 osoba, a preminuo je 6.681 pacijent. Ukupno je urađeno 4.009.511 testova.

Najviše novozaraženih i dalje je u Beogradu - 135, dok u ostalim gradovima, takođe, pada broj novih slučajeva. I u svim ostalim gradovima je manje od 30 slučajeva dnevno.

U Srbiji je do sada dato ukupno 4.035.228 doza vakcine, dok su 1.750.963 građanina primilo obe doze.

Što se tiče vakcinalnih punktova, oni postaju sve pristupačniji građanima, tako da posle tržnih centara, građani Kruševca su mogli da se vakcinišu i u prirodi, na izletištu Bagdala iznad grada, koje je najposećenije tokom vikenda.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na Instagramu objavio video-snimak na kojem je prikazan izgled buduće srpske fabrike vakcina.

Naveo je da se srpska fabrika vakcina gradi sa partnerima iz UAE i Kine, a najavio i da uskoro kreće i izgradnja pogona za proizvodnju pi-si-ar testova.

Izvor: RTV, T a n j u g, RTS

koronavirusvakcineSrbija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva