:

:

TV Most

clock

April 02, 2024   14:31

0

54

Broj žrtava u izraelskom napadu na iranski konzulat u Siriji povećan na 13; Hamnej: Izrael će biti kažnjen za napad

Broj ubijenih u izraelskom vazdušnom napadu na iranski konzulat u Damasku porastao je na 13, od kojih je sedam pripadnika Iranske revolucionarne garde (IRGC), prenela je iranska državna televizija IRIB.

,,U napadu u ponedeljak koji je cionistički režim izveo na konzulat iranske ambasade u glavnom gradu Sirije, ubijeno je sedam Iranaca i šest državljana Sirije", prenela je iranska televizija.

Sirijska agencija SANA prenela je sinoć da su izraelske snage iz pravca Golana gađale nekoliko lokacija u okolini Damaska.

Američki predsednik Džozef Bajden je ,,svestan" izveštaja o izraelskom napadu u Damasku i SAD prate situaciju, izjavila je portparolka Bele kuće Karin Žan Pjer.

Hamnej: Izrael će biti kažnjen za napad

Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnej izjavio je da će ,,Izrael biti kažnjen" za napad izraelske vojske na iranski konzulat u Damasku u Siriji.

,,Zli cionistički režim kazniće naši hrabri ljudi. Nateraćemo ih da zažale za ovaj i druge zločine", poručio je Hamnej, prenosi Tajms of Izrael.

U napadu na konzulat ubijeno je šest osoba, od kojih i jedan komandant Korpusa iranske revolucionarne garde (IRGC) Mohamad Rea Zahedi.

Portparol iranskog ministarstva spoljnih poslova Naser Kanani rekao je da Teheran ima pravo da preduzme recipročne mere nakon napada na konzulat.

,,Teheran će odlučiti koju vrstu odgovora i kazne će upotrebiti protiv agresora", rekao je Kanani.

Izvor: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva