:

:

TV Most

clock

Mart 10, 2020   13:57

0

179

Brojevi telefona u slučaju respiratornih infekcija

Ministarstvo zdravlja obaveštava javnost da su dostupni brojevi telefona, prema mestu prebivališta u vremenu od osam do 22 časa, za sve one koji imaju određene simptome respiratornih infekcija, a koji su u prethodnom periodu boravili u području zahvaćenim COVID-19, na kojima mogu dobiti sve potrebne informacije, kao i preporuke o daljem postupanju, od dežurnih epidemiologa.

„Napominjemo da u takvim slučajevima nije potrebno ići u dom zdravlja ili bolnicu, niti šetnjom i drugim aktivnostima izlagati druge građane potencijalnim rizicima, već se treba odmah obratiti dežurnom epidemiologu na neki od dostavljenih telefona“, navodi se u saopštenju.

Za bliže informacije građani mogu kontaktirati 064 8945 235 (broj koji je otvorilo Ministarstvo zdravlja), zatim Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović–Batut" (ul.Dr Subotića br.5, 11000 Beograd; Tel: 011 2684 566) ili institute/zavode za javno zdravlje na teritoriji na kojoj borave.

Osiguranici na Kosovu i Metohiji mogu da se jave Zavodu za javno zdravlje Kosovska Mitrovica, ul. Anri Dinana bb ili telefonom nai broj  028/498-274.

Izvor: Танјуг, RTS

Ministarstvo zdravljakoronavirus
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva