:

:

TV Most

clock

Jun 06, 2022   21:28

0

65

Brojne neistine o Srbiji, na delu licemerje oko sankcija Rusiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je večeras da strani mediji plasiraju brojne neistine o Srbiji kako bi joj nametnuli još veći teret, a da je kada su u pitanju sankcije prema Rusiji na delu veliko licemerje.

On je to rekao za RTS odgovarajući na pitanje o komentarima koji su se pojavili kada je potvrđena vest da ministar Sergej Lavrov neće doći, da je BBC sinoć detaljno pisao o tome da se Srbija nije pridruzila sankcijama i da odrzava bliske odnose sa Rusijom, dok je pre mesec i po dana u tekstu o proruskim protestima u Beogradu Vučić označen kao izdajnik, jer se Srbija usaglasila u UN.

"BBC je samo preskocio da kaze da je taj protest bio protiv mene. Sustina je sto lazete, sto ne kazete citaocima da je to bio protest protiv mene. Hoćete da predstavite kao da sam ja to organizovao, samo da biste Srbiji nakačili još veći teret", ocenio je Vucić.

On je naveo i da je americka agencija AP "mrtva hladna" slagala na dan kada je razgovarao sa Vladimirom Putinom da je Vučić pogazio sankcije.

"Recite mi koje i čije, a hocete da vam govorim o tom licemerju da neki govore da vise ne koriste ruski gas", upitao je Vucić.

On je objasnio da jedna zemlja koja se graniči sa Rusijom primi ruski gas, zatim ga pusti do Nemacke, a onda taj isti ruski gas vrati nazad i kaze da ne uzimaju ruski gas, "jer je on u međuvremenu promenio drzavljanstvo".

Naveo je da se to isto desava i u nasem okruzenju gde kazu da nemaju ruski gas, a puste preko jedne juzne zemlje da protekne gas, a onda taj isti ruski gas vrate i za to plate po 200 , do 250 000 evra na dnevnom nivou.

"Koga vi zavitlavate", upitao je Vučić i dodao da je sve ovo ispričao sa pravednim ljudskim gnevnom, dodajući i da mu se utroba okrene kada pročita intervjue nekih stranih ambasadora.

On je poručio da i pored toga sto zvuči kontradiktorno Srbija mora da pozuri na svom evropskom putu.

Izvor: T a n j u g

VučićSrbijaRusijasankcije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva