:

:

TV Most

clock

April 09, 2019   19:06

0

280

Bronzano odličje KUD-u "Kopaonik" na Festivalu kulturno umetničkih društava Srbije

Nedavno je u Čačku održan Festival kulturno umetničkih društava Srbije takmičarskog karaktera. Od 18 ansambala koliko je učestvovalo, zapažen je nastup KUD “Kopaonik” iz Leposavića . U jakoj konkurenciji osvojili su bronzano obeležje.

Konkurencija ove godine na takmičenju u Čačku bila je izuzetno jaka. Takmičili su se ansambli koji, prema rečima organizatora ali i učesnika iz sfere amaterizma, prerastaju u pravi profesionalizam.

KUD “Kopaonik” Leposavić svojim nastupom još jednom je dokazalo da je pravi čuvar kulturne baštine Kosova i Metohije.

“Uvek se teži da se bude najbolji. Prve godine Festivala bili smo zlatni a u narednim godinama uvek smo među deset najboljih ansambala Srbije što je nešto što nam daje podstrek da istrajemo, budemo još homogeniji i jači”, rekao je Đorđe Lakušić, predsednik KUD “Kopaonik”.

Lakušić je rekao da je ansambl izveo veoma interesantan program u kome se ogleda negovanje tradicionalnih vrednosti nematerijalnog stvaralaštva Kosova i Metohije.

Ovu godinu KUD “Kopaonik” započelo je plodonosno, gostovanjem u Nemačkoj, u Frankfurtu i Štutgartu.

“Pozivi nam stižu svakodnevno jer je u program vrlo neobičan koji smo mi osmislili i ima edukativni karakter”, naglasio je Lakušić.

Prema njegovim rečima, nešto što je trenutno najpotrebnije jeste da kultura na jedan najjednostavniji način da tumačenje jednog stvarnog života i ukupne situacije na KiM.

Kulturno umetničko društvo “Kopaonik” iz Leposavića je u jakoj takmičarskoj konkurenciji ove godine u Čačku osvojilo bronzanu medalju, još jednu nizu vrednih odličja ovog ansambla.

Izvor: TV Most

KiMKUD "Kopaonik"ČačakFestival kulturno umetničkih društava Srbije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva