:

:

TV Most

Foto: AP

clock

Februar 25, 2024   20:31

0

69

Budanov: Navaljni je umro prirodnom smrću

Šef ukrajinske obaveštajne službe Kiril Budanov izjavio je da je ruski opozicionar Aleksej Navaljni preminuo prirodnom smrću usled tromboze.

 

,,Možda ću vas razočarati, ali ono što znamo jeste da je zaista umro usled krvnog ugruška. I to je manje-više potvrđeno. To znamo", rekao je Budanov na konferenciji za novinare, upitan da li je Glavna obaveštajna uprava znala ,,na koji način je Navaljni ubijen", prenosi UNIAN.

On je rekao da ove informacije nisu preuzete sa interneta. Prema njegovim rečima, reč je o prirodnoj smrti.

Porodica i saradnici Navaljnog krive Kremlj za njegovu smrt što Moskva odbacuje.Telo Navaljnog predato je njegovoj majci, a datum sahrane biće naknadno određen.

Navaljni je preminuo u zatvoru u petak, 16. februara, a Federalna kazneno-popravna služba za Jamalo-Nenecki okrug navela je da se osećao loše posle jutarnje šetnje i da je izgubio svest, nakon čega je neuspešno reanimiran.

Navaljni je služio kaznu zatvora od 30 godina, između ostalog, zbog, kako je navedeno u jednoj od presuda ruskog suda, osnivanja i finansiranja ektremističke organizacije i njenih aktivnosti, a bio je poznat kao oštar kritičar Kremlja.

Izvor: T a n j u g ; foto: AP

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva