:

:

TV Most

Foto: Informer

clock

Januar 17, 2020   20:45

0

196

BUDŽET SKROMAN, ALI SE ULAŽE! Opština Klokot realizovala mnogo projekata

Opština Klokot na Kosovu i Metohiji, iako skromnog budžeta, u protekle dve godine realizovala je niz značajnih projekata. Novac je, pre svega, ulagan u infrastrukturu, ali i u obrazovanje i zdravstvo. Preko 300 hiljada evra uloženo je u rekonstrukciju i asfaltiranje svih ulica na teritoriji Klokota, a za postavljanje ulične rasvete opština Klokot utrošila je 110 hiljada evra.

Gradonačelnik ove multinacionalne opštine Božidar Dejanović kaže za Informer da je budžet skroman, ali da se sredstva za investicije obezbeđuju uštedom i domaćinskim odnosom prema novcu.

-Samo tako možemo obezbediti dovoljno sredstava za realizaciju značajnih projekata. Znamo koji su nam prioriteti, a sve zadatke i projekte planiramo sa nadležnim službama i građanima - kaže Dejanović.

Opština Klokot, kaže on, trudi se da sredstva ravnomerno ulaže u svim naseljima i selima. Tako je u uređenje centra sela Vrbovac opština uložila 54 hiljade evra. U svim selima i naseljima postavljeni su trotoari, a to je opštinu koštalo 62 hiljade evra.

U Grnčaru je izgrađeno igralište u vrednosti od 20 hiljada evra, dok je u saobraćajnu signalizaciju uloženo 11 hiljada evra.

- Za osnovnu školu Marko Rajković i srednju Tehničku školu obezbedili smo inventar u vrednosti od 20 hiljada evra. Ambulantu u Klokotu smo opremili savremenim ultrazvuk aparatom čija je vrednost 22 hiljade evra - rekao je Dejanović i dodao da je opština značajna sredstva, koja iznose 24 hiljade evra, uložila u uređenje rečnog korita u Vrbovcu. 

Izvor: Informer

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva