:

:

TV Most

clock

April 23, 2020   20:46

0

170

Bulatović: Imali smo odličnu saradnju s Vojskom u "Čairu"

Nakon nešto više od 20 dana koliko su u njoj boravili pacijenti pozitivni na virus korona sa lakšom kliničkom slikom, privremena bolnica u hali "Čair" i hotelu kraj nje danas je zatvorena i stavljena u stanje mirovanja.

Pripadnici Vojske Srbije i Rusije halu "Čair" sa pratećim objektom hotela "Centroturist", sve su nakon zatvaranja dezinfikovali, rekao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

"Nadamo se da nam više nikada neće ovi objekti zatrebati za ovakve potrebe. Privremene bolnice Studentski dom i Dom učenika nastavljaju sa radom i ono što imamo kao trend ovih dana, a i ono što očekujemo, jeste opadanje broja zaraženih. Prema izveštaju o testiranim i izlečenim, možemo da kažemo da smo zadovoljni. Brzo smo sve doveli u red i imali smo odličnu saradnju sa Vojskom Srbije", rekao je Bulatović.

Rukovodilac hale "Čair" Saša Živić rekao je da trenutno imaju 455 pacijenata hospitalizovanih u smeštaju privremenih bolnica na teritoriji Niša.

"U Domu učenika je njih 105, u Studentskom domu kod Medicinskog fakulteta 156 i 194 u Institutu Niška banja Radon", naveo je Živić i dodao da ga je strah od opuštanja.

"Nalazimo se pored objekta koji smo zatvorili, a koji ako se ne budu slušala pravila, mogao bi ponovo da bude pun. Zato apelujem sve da slušaju preporuke struke", rekao je Živić.

Koordinator gradskog štaba za vanredne situacije Žarko Ranković rekao je da su prve pacijente primili 4. aprila, a da danas, 23. aprila, bolnica se zatvara, ali da će ostati u pripravnosti u slučaju da se poveća broj pacijenata.

On je imao je zadatak da s pripadnicima Vojske Srbije pripremi veći broj objekata za privremene bolnice, među kojima je prva bila hala "Čair".

"Zahvaljujući komandi Kopnene vojske i mešovitoj artiljerijskoj brigadi, posebno pukovniku Saši Petrovću sa saradnicima, uz ogroman napor u kratkom vremenskom periodu hala ''Čair'' je pripremljena, a sada i zatvorena", kazao je Ranković.

Izvor: Танјуг

Čair bolnicakoronavirus
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva