:

:

TV Most

Foto: Savet Evrope

clock

Mart 18, 2019   17:09

0

199

Burić:Protesti u Beogradu unutrašnja stvar Srbije

Ministarka spoljnih i evropskih poslova Hrvatske, Marija Pejčinović Burić, izjavila je danas u Briselu da su protesti proteklog vikenda u Beogradu unutrašnja stvar Srbije te da je demokratska stabilnost u zemljama jugoistočne Evrope važna i za Hrvatsku i za evropsku bezbednost. 

"Ne mogu da komentarišem ono što se juče dogodilo u Beogradu. Mislim da je to unutrašnja stvar Srbije, ali generalno ono što mogu reći je da je demokratska stabilnost u svim državama jugoistočne Evrope izuzetno važna i za Hrvatsku i za evropsku bezbednost", rekla je Pejčinović Burić, koja u Briselu učestvuje na sastanku ministara spoljnih poslova EU.

Upitana kako Srbija napreduje na putu prema EU i rešava li Hrvatska bilateralna pitanja u okviru poglavlja 23, Pejčinović Burić je rekla da Hrvatska podržava put svih zemalja u okruženju prema EU, ali uz ispunjavanje svih uslova koji važe za sve zemlje kandidate.

"Kada se bude radio izvešće za Srbiju, videće se koliko je napredovala na putu prema EU. Mi svakako podržavamo evropski put svih zemalja u okruženju, ali za sve zemlje važe ista pravila i sve moraju ispunjavati merila koja su postavljena. Srbija dobro zna da bez ispunjavanja tih uslova teško može dalje u tom procesu", rekla je Pejčinović Burić.

Izvor: T a n j u g

HrvatskaPejčinović BurićEUBeogradprotesti
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva