:

:

TV Most

Foto: KFOR

clock

Januar 20, 2021   8:42

0

137

Burk: Stabilnost i bezbednost Zapadnog Balkana važni za NATO i mir u Evropi

Novi komandant združenih snaga NATO u Napulju Robert Burk poručio je tokom prve zvanične posete Kforu da su stabilnost i bezbednost Zapadnog Balkana važni za NATO i mir i stabilnost u Evropi.

Burk je juče posetio sedište Kfora gde ga je dočekao komandant Kfora, general major Franko Federiči, a pošto je informisan o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji na KiM sastao i sa vojnicima Kfora.

"Stabilnost i bezbednost Zapadnog Balkana su važni za NATO i mir i stabilnost u Evropi. Zato sam došao ovde da steknem bolji uvid u region. Važno je što uvek gledamo kako da nastavimo jačanje našeg partnerstva, dobro uspostavljene saradnje preko aktuelne podrške NATO vojnim reformama i izgradnji kapaciteta i da zajedničkim naporima osiguramo mirno i sigurno okruženje za sve, što je preduslov za prosperitet", rekao je Burk.

On je kazao da se svi suočavamo sa istim bezbednosnim izazovima u zajedničkom evroatlantskom regionu i da je važno efikasno se posvetiti saradnji i dijalogu, navodi se u saopštenju Kfora.

Admiral je Burk je naglasio značaj prisustva Kfora za bezbednost na Kosovu i regionalnu bezbednost.

Takođe se zahvalio Kforu zbog pomoći lokalnim zajednicama u odgovoru na pandemiju Kovid-19, uključujući donacije i logističku podršku za raspodelu pomoći od NATO saveznika i partnera.

Izvor: TV Most, saopštenje

KFORKiMBurkNATO
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva