:

:

TV Most

Foto: Profimedia

clock

Januar 21, 2020   22:17

0

93

Burkina Faso:Najmanje 36 mrtvih u napadu terorista na pijacu

Najmanje 36 civila ubijeno je u terorističkom napadu na pijacu u Burkini Faso, u provinciji Sanmatenga, saopštila je danas Vlada Burkine Faso.

Kako se navodi u saopštenju koje je preneo Rojters, naoružani militanti uleteli su u ponedeljak u seosku poijacu u Alamou, gde su pucali na ljude i zatim zapalili celu pijacu.

"Ovi učestali napadi na nedužne civile znak su da je potrebna stvarna saradnja odbrambenih i bezbednosnih snaga", navodi se u saopštenju Vlade Burkine Faso.

Predsednik Burkine Faso, Roš Mark Kabore, pozvao je na obeležavanje dvodnevne žalosti zbog napada, navodi Rojters, dodajući da za sada još nije poznato ko stoji iza zločina.

Britanska agencija, međutim, podseća da su islamisticke grupe povezane sa Al Kaidom i Islamskom državom tokom poslednjih meseci izvele niz napada na civilne i vojne ciljeve, uključujući i miniranje jednog konvoja u novembru prošle godine, kada je poginulo gotovo 40 ljudi.

Burkina Faso je jedno vreme predstavlja retko uporište mira u zapadnoj Africi, ali se ta slika promenila značajnim porastom džihadističkog nasilja u severnom susedu Maliju, koje je rasplamsalo žarišta u samoj Burkini Faso, navodi Rojters.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva