:

:

TV Most

clock

Novembar 16, 2023   9:16

0

61

Čadež: Beograd od danas centar vina u svetu

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež izjavio je da će zbog sajma Vinska vizija Otvorenog Balkana koji počinje danas, Beograd biti centar vina u svetu i da će okupiti više od 600 izlagača, duplo više nego na prošlogodišnjem sajmu.

Čadež je za RTS naveo da će ovogodišnji sajam vina koji će trajati do 19. novembra okupiti 450 profesionalnih kupaca iz celog sveta i najveća imena kada je reč o ocenjivanju vina.

"Ako smo prošle godine napravili premijeru sajma Vinska vizija, ove godine je sve drugačije i trud se isplatio. Stiže više od 600 izlagača, što je dvostruko više nego prošle godine kada ih je bilo oko 320. Dolazi i 450 profesionalnih kupaca iz celog sveta koji dolaze da prave posao ovde. Dolaze najveći evropski kupci, ne postoji zemlja koja nije poslala svog najvećeg predstavnika da razgovara sa našim vinarima", rekao je Čadež.

Čadež je podsetio da je danas prvi dan sajma vina i da će okupiti profesionalne posetioce, a da građani mogu da posete sajam u petak, dodajući da će Beograd od danas biti centar vina u svetu.

"Posebno smo ponosni mi kao Privredna komora koji smo deo organizacije zbog toga što smo smo preko naše platforme za organizovanje sastanka do sada zakazali već 4.000 sastanaka - konkretnih sastanaka o ugovorima za konkretne poslove", rekao je Čadež.

Dodao je da se u prethodnom periodu na inicijativu lidera tri zemlje Vučića, Kovačevskog i Rame išlo na brojne manifestacije i sajmove gde se profesionalcima predstavljala Vinska vizija.

Izvor: T a n j u g; Foto: Profimedia/promo

Vinska vizija Otvorenog Balkanasajam vinaČadež
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva