:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Oktobar 30, 2020   17:18

0

44

Čadež :Dogovoreno će olakšati rad kompanija u regionu

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadez izjavio je da je dogovor koji je danas postignut na onlajn sastanku inicijative "mali Šengen" od velikog značaja za poslovnu zajednicu u regionu, a posebno podrška koju su dobili od tri lidera za intenzivan i čest dijalog između kompanija i vlada.

On je posle sastanka istakao da je važno to što merljivost uspeha ove inicijative neće biti samo potpisani dokumenti, već će poslovna zajednica biti ta koja će reći šta je ostalo i šta treba da se uradi.

Čadež je rekao da će tačke koje su dogovorene umnogome olakšati rad kompanijama, koje se na terenu suočavaju sa problemima svaki dan i koje znaju da kamioni čekaju i koji dokumenti treba da se priznaju međusobno.

To je jedna od jako važnih stvari, kao i sporazum o radnim dozvolama, što praktično znači da se uspostavlja jedinstveno tržiste rada u tri zemlje, ukazao je Čadež.

On je izrazio nadu da će se i ostali partneri iz svih sest ekonomija u regionu zapadnog Balkana priključiti i tako pokazati da ovo ima smisla, a da ljudi koji rade imaju korist od toga.

"Jako je vazno što je postignut veoma snažan dogovor da se ide na međusobne sporazume za prelazak granica, da li je u pitanju carina, veterina ili fitosanitarna inspekcija, da se ubrza taj proces", rekao je Čadež i dodao da ministar finansija sa svojim partnerima i u Tirani i u Skoplju radi na tome veoma dobro.

Čadez je ocenio da će na osnovu tih novih principa, koji se primenjuju već u Evropi, plasman robe biti lakši, a kompanije konkurentije i da će to značiti veliki pomak.

I u pogledu borbe protiv korona virusa može mnogo da se učini. ako se zajednički nastupa u regionu. kada su u pitanju nabavka opreme, vakcina, logitisticki centri..zaključio je Marko Čadež.

Izvor: Танјуг

Čadežmali Šengen
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?