:

:

TV Most

clock

Maj 17, 2022   11:38

0

48

Čadež pozdravio Abazovićevu izjavu o Otvorenom Balkanu

Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež ocenio je danas da je podrška crnogorskog premijere Dritana Abazovića inicijativi „Otvoreni Balkan“ fantastična vest.

“Sadašnji premijer Crne Gore je i pre nego što je došao na tu funkciju bio neko ko razume zašto je ova inicijativa važna i čini mi se da sada idemo u dobrom prevcu da kompletan region uključimo u ono što tri zemlje već rade, a pokazali su se prvi rezultati i očekujemo izdavanje prvih zajednickih radnih dozvola“, rekao je Čadež na otvaranju konferencije „Obnovljivi izvori energije -prilike i mogućnosti za Srbiju i Izrael“ u PKS-u.

On je pozdravio Abazovićevu izjavu i izrazio nadu da će uskoro zajedno raditi na ovoj inicijativi.

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović rekla je da lideri regiona u bilo kojoj državi moraju da shvate da su solidarnost, tesno povezivanje i bilateralni odnosi u svim oblastima jedini način da region opstane i da ima budućnost.

„Nije stvar da životarimo, stvar je da ovaj region bude prepoznat kao snažan. Ne da budemo region preko koga će se stalno neke velike sile igrati. One će se igrati, nego moramo naći naš prostor u tome. I zato ulazak Crne Gore i svih u regionu je dobrodošao i mi ćemo pomoći svakome da bude deo inicijative ''Otvoreni Balkan“, rekla je Mihajlović.

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva