:

:

TV Most

Foto: FoNet

clock

Oktobar 13, 2020   14:58

0

180

Čadež: Radimo intenzivno na formiranju zajedničkog tima

U Beogradu su poslednjih dana intenzivirani razgovori direktora američke Kancelarije DFC Džona Jovanovića sa srpskim zvaničnicima, te se može pretpostaviti da su Amerikanci rešeni da se sa realizacijom projekata u našoj zemlji krene što pre, a u Privrednoj komori Srbije (PKS) kažu da i oni intenzivno rade na ispunjavanju onoga što je dogovoreno u Vašingtonu.

Predsednik PKS Marko Čadež za Tanjug kaže da on sa svojim kolegama i predsednikom kosovske privredne komore, Beratom Rukićijem, intenzivno radi na formiranju zajedničkog tima za ekonomsku saradnju i pripremaju projekte kompanija koji mogu biti od interesa za DFC.

Naime, osnivanje tima dve komore predviđeno je Zajedničkom izjavom koju su Čadež i Rukići potpisali u septembru ove godine u Beogradu, a kojom je istaknuta podrška Sporazumu o ekonomskoj normalizaciji u Vašingtonu.

"Predsednik kosovske privredne komore i ja sa kolegama posvećeno i intenzivno radimo na tome i činimo osnovu tima koji će pomoći boljoj pripremi i efikasnijem sprovođenju projekata čiju realizaciju će podržati američki DFC", rekao je Čadež Tanjugu.

Istakao je i da su na marginama sastanka Upravnog odbora Komorskog investicionog foruma zapadnobalkanske šestorke, održanog prošle nedelje u Tirani, definisali teme koje su od posebnog značaja za privredu.

Među njima je, navodi Čadež, inicijativa četiri evropske slobode, i način na koji će zajedno sa članicama pratiti realizaciju procesa.

Navodi i da u komunikaciji sa privredom, ubrzano pripremaju projekte kompanija koji mogu biti od interesa za DFC.

"Posle planiranog zajedničkog sastanka sa direktorom Kancelarije DFC angažovaćemo i eksterne eksperte iz oblasti koje budu definisane kao zajednicki prioritet", naveo je Čadež.

Inače, Džon Jovanović se juče u Beogradu sastao sa premijerkom Anom Brnabić i ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović, a ranije danas razgovarao je i sa ministrom finansija Sinišom Malim.

Kako je navedeno u jučerašnjem saopštenju kabineta premijerke, Brnabić i Jovanović su razgovarali o projektima u kojim bi Srbija i DFC mogli da ostvare saradnju.

Navedeno je da bi ta saradnja mogla da se ostvari u infrastrukturnim projektima, poljoprivredi, IT sektoru, ali i kroz razvojni plan za mala i srednja preduzeća.

Mihajlović je nakon sastanka sa Jovanovićem rekla da su sa predstavnicima DFC-a počeli razgovori i o drugim projektima, ne samo o auto-putu Mira koji će povezati Beograd i Prištinu, poput ulaganja u vodni saobraćaj i žensko preduzetništvo.

Izvor: Танјуг

ČadežDFC
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva