:

:

TV Most

clock

Septembar 22, 2019   19:22

0

117

Čadež u Njujorku predstavlja region liderima svetskog biznisa

Predsednik Privredne komore Srbije i Komorskog investicionog foruma zapadnobalkanske šestorke Marko Čadež sutra će u Njujorku pred oko 600 učesnika Godišnjeg samita organizacije Konkordija, među kojima su i čelni ljudi više od stotinu globalnih korporacija, predstaviti Zapadni Balkan kao jedinstvenu investicionu destinaciju i potencijale za poslovanje i ulaganje u regionu.

Marko Čadež će govoriti na najposećenijoj, plenarnoj sesiji kao jedini govornik na Samitu sa Zapadnog Balkana i jedini, uz predsednika američke privredne komore, predstavnik komore iz drugih zemalja i regiona.

Čadež navodi da je skup odlična prilika da glas poslovne zajednice Srbije i regiona čuju uticajni lideri javnog, privatnog i civilnog sektora, ne samo iz Amerike, već iz celog sveta.

"To je šansa da međunarodnoj javnosti, pre svega moćnim svetskim kompanijama, potencijalnim investitorima predstavimo novu sliku o našem regionu, kao regionu uspeha, a ne sukoba i prepreka, mestu koje zavređuje njihov kapital, koje će im doneti profit i gde njihove investicije više vrede nego na mnogim drugim destinacijama u svetu", rekao je Čadež.

U sagledavanju uslova za poslovanje u ovom regionu, onoga što im pružamo i pri donošenju odluke o investiranju, kako je naveo, stavljamo im na raspolaganje koristan alat – našu onlajn investicionu platformu.

Za poslovnu zajednicu koju predstavlja, kaže, važno je što nam je učešće na ovom samitu otvorilo vrata za uspostavljanje direktnih, dragocenih kontakata sa predstavnicima, vlasnicima, partnerima, predsednicima i menadžerima moćnih globalnih korporacija iz raznih industrija, koji govore na ovom događaju, podržavaju Samit i aktivnosti organizacije Konkordija.

Među njima su, inače, svetski poznate kompanije, kao što su: Google, Microsoft, IMB, Coca Cola, PepsiCo, Merck, Walmart, Libra Group, Siemens, Vodafon, Telenor, Medical Care, Uber, KPMG, Citi Bank, Goldman Saćs, Credit Suiše, Western Union, Mastercard, Walt Disney.

Ovogodišnji samit jedne od najuticajnijih "tink tenk" organizacija u Americi, koji se održava sutra i prekosutra, a u vreme zasedanja Generalne Skupštine UN, okupio je oko 300 uticajnih govornika iz Amerike i sveta - sadašnje i bivše predsednike država i vlada, kongresmene i parlamentarce, predstavnike državnih administracija, međunarodnih biznis, finansijskih institucija i organizacija iz drugih oblasti. 

Na gotovo 70 panela, sesija i predavanja učesnici samita tokom naredna dva dana baviće se širokim spektrom tema i globalnih izazova - od smanjenja siromaštva i pitanja bitnih za unapređenje zdravlja i obrazovanja svetske populacije, energetske održivosti do digitalizacije i savremenijih tehnologija kao što je 5G mreža.

U agendi skupa su i pitanja od aktuelnih planetarnih ekonomskih sukoba i partnerstava, puteva razvoja privatnog sektora i preduzetništva do vladavine prava, nacionalne bezbednosti, diplomatije i geopolitike.

Konkordija je nezavisna, neprofitna organizacija, osnovana u Americi 2011. godine. Posvećena je dijalogu, razmeni iskustava, saradnji i umrežavanju uticajnih lidera, institucija i organizacija iz sveta, radi promišljanja i kritičnog sagledavanja tema od globalnog značaja, predlaganja rešenja za izazove sa kojima se svet i pojedini regioni suočavaju i sklapanja međusektorskih partnerstva za globalno održivi socijalni i ekonomski razvoj.

Izvor: TAНЈУГ,РТС

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva