:

:

TV Most

Foto: mfa.gov.rs

clock

April 12, 2019   22:35

0

270

Cakaj: Govor Dačića prevaziđen; Dačić bez prava da odgovori

Na ministarskom sastanku Berlinskog procesa u Varšavi, šef srpske diplomatije Ivica Dačić danas je zatražio da kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli ne prisustvuje sastanku, a kada je to čuo albanski ministar inostranih poslova Gent Cakaj, obratio se Dačiću nazvavši njegovu retoriku prevaziđenom.

"Dačićev govor je potpuno prevaziđena retorika bez smisla. Dačić je 28 godina u politici i zbog toga sam ja 28 godina izbeglica", kazao je Cakaj, prenela je prištinska Gazeta ekspres.
Na to je šef srpske diplomatije zatražio reč, ali mu je, kako tvrdi list, predsedavajući sastanka nije dao.

Gazeta podseća da je ova epizoda usledila nekoliko dana nakon incidenta na diplomatskoj konferenciji o klimi na Zapadnom Balkanu kada je srpska delegacija odbila da učestvuje na skupu zajedno sa kosovskom, zatraživši da Kosovo bude predstavljeno fusnotom i logom Unmik.
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić nije tražio da ministar spoljnih poslova Kosova Bedžet Pacoli napusti današnji sastanak u Varšavi, nije ni sam napuštao skup, niti se bilo ko na tom sastanku svadjao, rečeno je Beti nezvanično u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije.

Povodom izjave šefa albanske diplomatije Genta Cakaja, koju prenosi prištinski portal Gazeta ekspres, da je Dačić na skupu šefova diplomatija u Varšavi tražio da Pacoli napusti sastanak, a potom navodno i sam ustao da napusti skup, u srpskom Ministarstvu navode da je u pitanju "čista laž i izmišljotina".

Zašto bi ministar Dačić to radio, kada je Kosovo bilo predstavljeno po Gimnih formuli, naveli su u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije, uz konstataciju da albanski ministar spoljnih poslova Cakaj "očigledno živi svoj paralelni život, da u medijima priča ono što na sastancima ne sme".

Izvor: T a n j u g, Beta

DačićCakajPacoliBerlinski procesministarski sastanakVaršava
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva