:

:

TV Most

clock

Jun 24, 2022   18:40

0

93

Čeferin: Niko nema uslove za trening kao Srbija

Predsednik Evropske fudbalske unije Aleksandar Čeferin bio je gost FS Srbije u Sportskom centru u Staroj Pazovi i poručio da nijedna zemlja u Evropi nema uslove za trening kao Srbija.

Prvi čovek evropskog fudbala došao je u društvu jednog od najbližih saradnika, direktora nacionalnih asocijacija Uefa Zorana Lakovića.

Čeferina i Lakovića ugostili su zamenik predsednika FSS Nenad Bjeković, generalni sekretar Jovan Šurbatović, počasni predsednik Tomislav Karadžić, direktor A tima Stevan Stojanović i selektor A reprezentacije Dragan Stojković.

Dan ranije predsednik Uefe bio je na promociji knjige svog oca Petera, gde se takođe sreo sa brojnim osobama iz srpskog fudbala.

"Sinoć je bilo odlično, opušteno sa mnogo prijatelja. Retko imam posete u nekoj državi gde se osećam tako dobro. Što se tiče trening centra, za mene je fascinantan. Verujte mi da sam video praktično sve trening centre u Evropi, ovo nemaju ni najveće zemlje", istakao je Čeferin, a preneo sajt FSS.

Slovenac je prokomentarisao i saradnju sa FSS. "Prvo nisam neki diplomata. Iskreno mogu da kažem da je saradnja sa FSS, predsednikom i generalnim sekretarom, idealna. Ne može biti bolja. Ovde se osećam kao kod kuće".

Čeferin je istakao da veruje da će reprezentacija Srbije, predvođena selektorom Draganom Stojkovićem, biti spremna za velika dela na Mundijalu u Kataru.

"Piksi je bio legenda kao igrač, a sad vidimo koliko je dobar trener. Imate odličnu ekipu i za mene plasman na Svetsko prvenstvo nije ništa senzacionalno. Vi to zaslužujete i ja sam siguran da će rezultat Srbije na svetskom prvenstvu biti odličan", izjavio je Čeferin i dodao da veruje da će organizacija SP biti na vrhunskom nivou. "Iako je specifično Svetsko prvenstvo zbog toga što se održava u novembru i decembru i na malom prostoru, siguran sam da će organizacija biti odlična. Baš su se posvetili i rade mnogo na tome. Biće drugačije, zanimljivije".

Sledeće godine slede izbori u Uefa, a FS Srbije bio je jedan od prvih u Evropi koji je podržao kandidaturu aktuelnog predsednika.

"Preko 50 saveza je poslalo pismenu podršku. Fudbalski savez Srbije je bio jedan od prvih, što mi mnogo znači", zaključio je predsednik Uefa Aleksandar Čeferin.

Bjeković: Čeferin čovek fudbala, saradnja izvanredna

Zamenik predsednika FSS Nenad Bjeković izjavio je da su utisci izvanredni.

"Zahvaljujem se Čeferinu na dolasku i što nam je pružio priliku da provedemo dva dana zajedno, razmenimo iskustva i pričamo o saradnji. Čeferin je našom saradnjom i više nego zadovoljan, kao i mi odnosom Uefe prema našem Savezu. On je čovek iz fudbala, sa kojim je uvek korisno i prijatno razgovarati. Zahvalni smo mu na svemu i verujem da će se naša saradnja nastaviti i biti još bolja u budućnosti", rekao je Bjeković.

Stojković: Motivišu i imponuju reči prvog čoveka evropskog fudbala

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi je izjavio da je veliko zadovoljstvo imati u gostima predsednika Čeferina i njegovog saradnika Zorana Lakovića.

"Velika je čast imati tako ugledne i eminentne goste i pre svega prijatelje. Druženje sa njima, u ova dva dana, provedeno je na najbolji mogući način. Kada se utisci budu slegli, zaista će biti maksimalno pozitivni", rekao je selektor za sajt Saveza.

Drago nam je da ima pozitivno mišljenje o našoj organizaciji i da vidi napredak Fudbalskog saveza Srbije u svim segmentima, dodao je Piksi.

"To je ono što raduje i ohrabruje ljude koji se bave fudbalskom politikom da nastave da srpski fudbal uzdižu i čine ga boljim, lepšim i ponosnijim. Kada dobijete reči pohvale od prvog čoveka evropskog fudbala to zaista imponuje i motiviše da budete još bolji", poručio je Stojković.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva