:

:

TV Most

Foto: Танјуг, arhiva

clock

Avgust 06, 2019   14:04

0

473

Čekaju na tumačenje: Da li je držanje divljih svinja kažnjivo?

Nekoliko vozila kosovske policije i Veterinarske inspekcije, među kojima i specijalno vozilo za transport životinja, nalazi se ispred gatera Ivana Ristića u selu Korminjane, opština Ranilug u kojem Ristić već duže vreme čuva dve divlje svinje.

“Čeka se na pravno tumačenje šumarske ili lovne inspekcije da li je čuvanje divljih svinja zakonito ili ne, pre nego što se preduzmu druge mere”, rekao je za Puls Ristić.

Specijalna kosovska policija završila je oko 11 časova pretres u kući Ivana Ristića, koji je i odbornik u  Skupštini opštine Ranilug. 

"Pretres je trajao puna tri časa i policajci su tek oko 11 časova napustili moje imanje", izjavio je za Puls Ivan Ristić.

Po njegovim rečima, jutros oko osam časova pojavila se grupa  kosovskih specijalnih policajaca, naoružana dugim cevima, koja je na njegovom imanju tražila divlje svinje.  Ristić, koji je član lokalnog lovačkog udruženja, odveo ih je u gater  udaljen 200 metara od njegove kuće gde se svinje nalaze.

"Jedna od divljih svinja je suprasna i namera mi je da prasiće kasnije pustim u šumu, odnosno lovište", kaže Ristić.

Na njegovo pitanje policiji, zašto su, posle obilaska gatera pretresali i njegovu porodičnu kuću, Ristić kaže da nije dobio nikakav odgovor, ali da misli da su tražili oružje koje on, kako tvrdi, i ne poseduje.

Policija je nakon pretresa napustila Korminjane, ali se ponovo vratila posle 12 časova u pratnji inspekcije i specijalne opreme za hvatanje divljih životinja

Kako je Puls jutros javio, o ovoj intervenciji specijalne kosovske policije koja je u nadležnosti centralnih institucija u Prištini, nije obaveštena regionalna policija u Gnjilanu, niti lokalna u opštini Ranilug, pa je ulazak specijalaca izazvao zabrinutost kod lokalnog stanovništva u tom mestu u kojem živi blizu dve hiljade Srba. 

Izvor: RTV Puls

KiMIvan RistićKPSdivlje svinje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva