:

:

TV Most

Foto: analitika.me

clock

Maj 26, 2020   12:55

0

48

Čelnik Herceg Novog pozvao građane Srbije i BiH da dođu u što većem broju

Predsednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić osuđuje odluku Vlade Crne Gore o selektivnom otvaranju granica, po kojoj je i dalje zabranjen ulazak građanima Srbije i Bosne i Hercegovine. Ova odluka je već napravila štetu, ne samo Herceg Novom, nego celom primorju, rekao je Katić.

"Herceg Novi, ali i svi gradovi primorja čija je osnovna djelatnost turizam, već trpe posljedice nepromišljenih i tendencioznih poteza Vlade Crne Gore. Ovakva odluka ima za za cilj da isprovcira građane susjednih zemalja, iako svi znamo da će im narednih dana biti omogućen ulazak u Crnu Goru, jer naša ekonomija umnogome zavisi od saradnje sa tim državama", kaže Stevan Katić.

S obzirom "na strahovito negativne reakcije u nama bratskim i prijateljskim državama, iz kojih je najveći broj turista koji dolaze u Herceg Novi", Katić smatra da se radi o ishitrenom potezu koji za cilj ima samo i jedino produbljivanje unutrašnje krize u Crnoj Gori.

Pitanje za Vladu Crne Gore je gde je logika u tome da organizovano šalju crnogorske studente u Srbiju, ako epidemiološka situacija u toj zemlji nije bezbedna, a da u isto vreme zabranjuju ulazak državljanima Srbije u Crnu Goru, kaže Katić, saopšteno je iz kabineta predsednika opštine Herceg Novi.

"Pozivam sve ljude u Srbiji i BiH da ne nasijedaju na ovakve provokacije zvanične državne vlasti u Crnoj Gori. Kao i mnogo puta do sada, potezi Vlade Crne Gore ne oslikavaju ni volju ni potrebe većine građana. U Herceg Novi ste uvijek dobrodošli i u što većem broju", poručio je Katić.

Izvor: RTS

Crna GoraHerceg NoviStevan KatićturistiSrbija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva