:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Februar 12, 2020   12:39

0

245

Čen Bo predala Vučiću pismo Si Đinpinga

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadorku Narodne Republike Kine Čen Bo, koja mu je uručila pismo predsednika Si Đinpinga.

„Poštovani gospodine predsedniče,

Zahvaljujem na Vašem pismu. Kina i Srbija su dobri prijatelji od uzajamnog poverenja i podrške. Gospodine predsedniče, Vi i Vlada Srbije ste privrženi principu „Jedne Kine“, što ja visoko cenim. Pridajem veliku pažnju razvoju odnosa između Kine i Srbije. Spreman sam da zajedno s Vama podignem sveobuhvatno strateško partnerstvo Kine i Srbije na još viši nivo. Želim Vam sve najbolje“, navodi se u pismu predsednika Sija.

Predsednik Vučić je zahvalio na pismu i rekao da on lično i svi u Srbiji sa snažnim saosećanjem, ali i ogromnim divljenjem, prate borbu predsednika Sija, kineskog rukovodstva i prijateljskog naroda Kine sa epidemijom korona virusa. „Napori bez presedana koje Kina ulaže u sprečavanju daljeg širenja virusa, izazivaju duboko poštovanje. Uvereni smo da će Kina uspeti da se izbori sa ovim izazovom i da će iz svega izaći još snažnija“, rekao je predsednik Vučić. 

Predsednik Vučić je u ime građana Srbije i u svoje ime, izrazio duboko saučešće porodicama preminulih, kao i solidarnost sa kineskim narodom i spremnost naše zemlje da, u skladu sa svojim mogućnostima, uputi pomoć. 

Ambasadorka Čen je rekla da predsednik Si i kineski narod veoma cene poruku ohrabrenja, koju je uputio predsednik Vučić. Ona je rekla da se već vide efekti mera koje preduzima kinesko rukovodstvo u borbi protiv bolesti. 

Predsednik Vučić i ambasadorka Čen su razgovarali i o realizaciji konkretnih zajedničkih projekata u saradnji dveju zemalja. 

Predsednik Vučić je rekao da je u svakom trenutku spreman da poseti Kinu i pruži podršku kineskom rukovodstvu i narodu, kao i to da se posebno raduje svojoj skoroj poseti Kini i novom susretu sa predsednikom Sijem na Devetom samitu Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope u Pekingu.

Izvor: TV Most, saopštenje

VučićSi ĐinpingČen Bopismo
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva