:

:

TV Most

clock

Maj 09, 2015   12:05

0

158

ÄŒepurin: Srbi i Rusi nikad jedni protiv drugih


"Rusi nikada neće biti protv Srba, a verujem da ni Srbi nikada neće krenuti na Ruse. Srećan praznik, Dan pobede", poručio je ÄŒepurin na svečanoj akademiji povodom 70. godina od pobede u Drugom svetskom ratu.

On je istakao da budućnost Evrope, pa i Rusije i Srbije, u mnogome zavisi od toga kako ćemo da sačuvamo ono što je vredno.

"Budućnost je u velikoj i jedinstvenoj Evropi. Samo konstrukcija koja ne razdvaja Evropu zidovima, već je čuva, omogućava razvoj", rekao je on.

Zahvalivši se svim saveznicima koji su se borili tokom Drugog svetskog rata, ÄŒepurin je rekao da su ipak najveći doprinos dali sovjetski i jugoslovenski narod.

On je podsetio da je za pobedu u tom ratu ŠSR dao 26 miliona života, pri čemu su od tog broja njih 17 miliona bili civili, a Srbija u okviru Jugoslavije milion i 700.000, takođe uključujući veliki broj civila.

"Znamo kako se svojih žrtava sećaju Jevreji, Jermeni, a nama kažu - možda da zaboravimo žrtve. Ali mi ne možemo da zaboravimo. I danas iako je prošlo 70 godina osećamo veličanstvenost te pobede", rekao je ruski ambasador.

On je istakao da želi da ovo što govori ne bude upereno ni protiv koga.

"Hvala našim narodima, vojnicima, veteranima. Sećamo se vašeg podviga i uvek ćemo čuvati sećanje na njega. Naša pobeda je zajednička i uvek ćemo se sećati. Nećemo zaboraviti jer je to u našim genima, a i naša budućnost u mnogome zavisi od toga", zaključio je ÄŒepurin.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva