:

:

TV Most

clock

Oktobar 23, 2020   17:30

0

135

Čestitike Dačiću povodom izbora za predsednika Skupštine

Novi predsednik Skupštine Srbije primio je danas niz čestitki iz regiona, kao i parlamentane skupštine OEBS-a povodom izbora na tu dužnost.

Čestitke su mu pored skupštine OEBS-a, uputili gradonačelnik Banja Luke Igor Radojičić, Nacionalni savet Srba Slovenije i Srpski nacionalni savet i srpske organizacije u Crnoj Gori.

U čestitiki Parlamentarne skupštine OEBS navodi se da je ta organizacija zadovoljna što će moći da računa na iskusnog parlamentarnog saradnika u vremenu kada je potrebna jaka vera u međunarnu saradnju i mulilateralizam.

"Radujem se predstojećem susretu sa vama i budite sigurni u kompletnu podršku Parlamentarne skupštine OEBS-a", navodi se pored odstalog u ceštitiki, koju je potpisao generalni sekretar Parlamentarne skupštine OEBS Roberto Montela.

Nacionalni savet Srba Slovenije izrazio je radost zbog imenovanja Dačića za predsednika Narodne skupštine i veru da će i novu funkciju obavljati uspešno, kao i sve druge u dugogodišnjoj političkoj karijeri.

"Srbi u Sloveniji veruju da će u Vama imati odličnog sagovornika ne samo u institucionalnom pogledu, nego i kada su u pitanju preporuke za rešavanje našeg statusnog pitanja.Želimo Vam uspešno vođenje Narodne Skupštine Republike Srbije, ali i nastavak dobre saradnje između Narodne Skupštine Republike Srbije i Državnog zbora Republike Slovenije u kojem ima važnu ulogu i naš predsednik Branislav Rajić", navodi se u čestitki.

Gradonačelnik Banja Luke čestitao je Dačiću u ime Grada i u svoje lično ime i izrazio uverenje da će sa njim na čelu parlament Srbije uz jasnu viziju i posvećenost radu sa uspehom rešavati važna pitanja za sve građane Srbije.

"Grad Banja Luka gaji dugogodišnja prijateljstva sa brojnim gradovima naše matice i svake godine trudimo se da organizujemo međusobne posete naših delegacija.

Grad Banja Luka biće Vam iskren partner u saradnji na svakom projektu čiji je cilj unapređenje veza našeg naroda sa obe strane Drine i stvaranje boljih uslova za život gpađana Srbije i Republike Srpske", navodi se u čestitki.

Srpski nacionalni savet i srpske organizacije u Crnoj Gori izrazili su radovanje što je, kako se navodi u čestitki, Dačić i sa svojom partijom ostao deo velike patriotske koalicije, koja na najbolji mogući način čuva integritet i teritorijalnu celovitost Republike Srbije.

"Verujemo da će se Vaše ogromno iskustvo, stečeno kroz najodgovornije državne funkcije, potvrditi i na mestu predsednika najvećeg zakonodavnog organa Republike Srbije", navela je ta organizacija.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva