:

:

TV Most

clock

Maj 07, 2020   11:08

0

201

Čestitka ministra odbrane Rusije Šojgua za Dan pobede

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu čestitao je danas ministru odbrane Srbije Aleksandru Vulinu Dan pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu, 9. maj, ističući u čestitki da se ne sme zaboraviti "predanje istorije, koje neki pokušavaju da prekroje radi svojih političkih ciljeva".

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Srbije, Šojgu je Dan pobede čestitao i svim pripadnicima Oružanih snaga Srbije i veteranima Drugog svetskog rata i na početku čestitke podseća da je pre 75 godina utihnuo Drugi svetski rat koji je za ceo svet postao simbol herojstva sovjetskog naroda, njegove nepokolebljivosti i snage duha.

“Mi ćemo 9. maja prikloniti glave pred veteranima - herojima pobednicima, za njihove ratne podvige, za spaseni svet, za njihovu veru u budućnost”, rekao je general Šojgu-

"Uspomena na milione palih i osakaćenih u tom ratu, oteranih u fašističko ropstvo, izmučenih u koncentracionim logorima i getoima i živih spaljenih u selima, zauvek ostati u našim srcima“, istakao je ruski ministar odbrane.

U čestitki ministru Vulinu on je naveo i da je uveren da će vojna saradnja Rusije i Srbije ojačati borbeni duh pripadnika ruskih i srpskih oružanih snaga, kao i zajedničku odlučnost u suprotstavljanju globalnim pretnjama i izazovima 21. veka, kaže se u saopštenju.

Izvor: Танјуг

ŠojguVulinDan pobede
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva