:

:

TV Most

clock

Oktobar 29, 2020   15:30

0

21

Čestitke Dačiću povodom izbora za predsednika skupštine

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić primio je, povodom izbora na tu funkciju, čestitke stranih zvaničnika, koji su mu poželeli uspeh u radu.

Predsednica Saveta federacije Federalne skupštine Ruske Federacije Valentina Matvijenko čestitala je danas predsedniku Narodne skupštine Srbije Ivici Dačiću stupanje na novu dužnost i poželela mu uspeh na novoj odgovornoj funkciji.

Predsedniku Skupštine Srbije pismo, u kojem je čestitka Valentine Matvijenko, predao je ambasador Ruske Federacije Aleksandar Bocan - Harčenko koji se danas sastao sa Dačićem.

U pismu se ističe da predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić uživa veliki ugled u Ruskoj Federaciji i da je obavljajući visoke dužnosti u organima izvršne vlasti Srbije dao značajan doprinos jačanju prijateljskih odnosa i razvoju saradnje između Ruske Federacije i Republike Srbije.

Takođe, Matvijenkova navodi i da je u prethodnom periodu ostvaren napredak u saradnji parlamenata dve države i izražava nadu da će taj vid saradnje biti nastavljen i u budućnosti, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

Dačić je tokom sastanka sa Bocan - Harčenkom izrazio žaljenje zbog odlaganja posete ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova Srbiji i izrazio nadu da će ona biti realizovana čim se za to steknu uslovi.

Dačić je čestitke, između ostalog, primio od predsednika parlamenta Slovačke Borisa Kolara, kao i od ministarke spoljnih poslova Andore Marije Ubah Font.

Čestitke su uputili i predsednik parlamenta Ekonomske zajednice država zapadne Afrike Sidi Mohamed Tunis, generalni sekretar Parlamentarne skupštine CES Asaf Hadžijev, te brigadni general, oružane snage Italije i šef NATO vojne kancelarije za vezu u Beogradu Tomazo Vitale.

Takođe, Dačić je čestitke primio od ambasador Irana Rašida Hasana Pur Basida, ambasadra Švajcarske Urea Šmida i ambasadora Kube u Srbiji Gustava Trista del Todoa.

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva