:

:

TV Most

clock

Decembar 07, 2023   16:07

0

57

Čestitke povodom Hanuke

Najviši državni zvaničnici čestitali su jevrejskoj zajednici praznik svetlosti, Hanuku.

Premijerka Ana Brnabić istakla je da Hanuka treba da bude još jedan podsetnik da se na odgovoran način suočimo sa svim izazovima i borimo za budućnost čovečanstva.

"Srdačno vam čestitam praznik Hanuku. Kultura sećanja i povezanost duboko su prožeti u veze srpskog i jevrejskog naroda i neka ovaj veliki praznik bude još jedan podsetnik da se zajedno, na dostojan i odgovoran način, suočimo s svim izazovima i borimo za budućnost čovečanstva. Želim da Hanuka, praznik slobode i svetlosti, unese u vaše domove radost, sreću i mir. Hanuka na radost!“, navela je Brnabićeva u čestitki.

Čestitku je uputio i predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić.

"Sa željom da praznik svetlosti bude ispunjen duhovnim blagostanjem i mirom, izražavam uverenje da će naša dva naroda, koja su kroz istoriju potvrdila neraskidive veze, nastaviti da neguju tradicionalno prijateljstvo, gradeći zajednički napredak i uspehe. Neka Hanuka donese radost, neka je srećan praznik", navodi Vladimir Orlić.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ističe u čestitki da je današnji praznik toplote i svetlosti prilika da zajedno osvežimo misao u svima nama i da, čuvajući veru, možemo odgovoriti svim izazovima savremenog društva.

"Neka nas Hanuka, simbol svetlosti, nade i čuda, ali i vere u bolje sutra i nove početke, podseti da je naša sudbina u našim rukama i da sami svakoga dana možemo da stvaramo sopstvena čuda. Ne smemo zaboraviti da samo snagom ljudskog duha i čvrste rešenosti da se borimo za vrednosti u koje verujemo dajemo svoj doprinos boljem, sigurnijem i uspešnijem svetu", poručuje Dačić.

Izvor: T a n j u g, RTS

Hanukačestitke
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva