:

:

TV Most

Foto: EPA-EFE

clock

Januar 01, 2022   18:14

0

93

Četiri skakaonice: Japanac Kobajaši najbolji i u Garmišu

Japanac Rjoju Kobajaši pobednik je i drugog takmičenja u okviru Novogodišnje turneje "Četiri skakaonice".

Na tradicionalnom novogodišnjem nadmetanju u nemačkom Garmiš-Partenkirhenu Kobajašhi je stigao do trijumfa skokovima od 143 i 135,5 metara.

Japanac je bio ukupni pobednik turneje u sezoni 2018/2019 i tada je trijumfovao na sve četiri skakaonice, a sada se nalazi na pola puta do tog uspeha.

Sa samo 0,2 poena manje u odnosu na pobednika drugo mesto u Garmišu osvojio je Nemac Markus Ajzenbihler. Domaći takmičar je izveo skokove od 141 i 143,5 metra, ali je drugi skok bio bez telemarka.

Osvajanjem trećeg mesta najprijatnije iznenađenje priredio je mladi Lovro Kos. Slovenac je do plasmana karijere došao skokovima od 135,5 i 138 metara.

Na polovini takmičenja u plasmanu turneje vodi Rjoju Kobajaši ispred Norvežanina Mariusa Lindvika i Slovenca Lovre Kosa.

Petom pobedom u sezoni Kobajaši je preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu Svetskog kupa od Karla Gajgera, koji je u Garmisu bio tek sedmi. Japanac sada ima 21 bod više od takmičara iz Nemačke.

Novogodišnja turneja nastavlja se 4. januara kada je na programu takmičenje na skakaonici Bergisel u austrijskom Insbruku.

Izvor: T a n j u g

skokoviGarmiš PartenkirhenKobajašičetiri skakaonice
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva