:

:

TV Most

clock

Mart 08, 2019   16:50

0

239

Četvrta ostavka u slovenačkoj vladi

Samo Fakin, ministar zdravlja u koalicionoj vladi slovenačkog premijera Marjana Šareca, podneo je ostavku na dužnost, rekavši da to čini iz zdravstvenih razloga.

Hina prenosi da je, pojašnjavajući ovaj potez, Fakin kazao da se "presporo oporavlja" od posledica teške viroze, zbog koje je mesec dana bio na bolovanju.

Navodi se da je 63-godišnji Fakin po profesiji lekar i niz godina je bio direktor slovenačkog Zavoda za zdravstveno osiguranje, a u poslednje vreme se na funkciji ministra suočio sa kritikama zaposlenih u zdravstvu i došao u sukob sa sindikatima.

Podseća se da je Fakin četvrti ministar u Šrecovoj koalicijskoj vladi koji je dao ostavku ili smenjen, u manje od pola godine njenog mandata.

Pre Fakina otišli su ministar za životnu sredinu Jure Leben, ministar za kohezionu politiku Marko Bandeli i ministar za kulturu Dejan Prešiček. 

Hina navodi da je uprkos ostavkama više ministara, koji dolaze iz različitih stranaka, u koaliciji nakon njihovog izlaska iz vlade ubrzo dolazilo do usaglašavanja oko kandidata za zamene i da stabilnost slovenačke vlade nije dovedena u pitanje.

Izvor: Танјуг

ostavkaSlovenijavlada
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva