:

:

TV Most

Foto: IN4S

clock

Mart 28, 2019   16:38

0

298

CG: Knežević poručio da je proces montiran

Iznošenjem završnih reči jednog od optuženih Milana Kneževića, završeno je suđenje za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori oktobra 2016. godine. Presuda će biti objavljena 9. maja u devet sati.

Milan Knežević je trećeg dana iznošenja završnih reči rekao da su on i funkcioneri Demokratskog fronta (DF) radili sve po zakonu, kako bi na izborima pobedili Demokratsku partiju socijalista (DPS). Istakao je da je proces bio politički montiran.

Knežević je, takođe, rekao da je presuda već napisana, te da neko misli da će na taj način "zaustaviti građanske proteste koji već nekoliko nedjelja potresaju Crnu Goru".

"I svi građani Crne Gore u subotu i narednih subota treba da preplave podgoričke ulice. Ne zbog Milana Kneževića i Andrije Mandića, jer smo mi nevini i slobodni ljudi, već zbog slobode Crne Gore", rekao je Knežević.

On je istakao da je optužnica počivala na Saši Sinđeliću i Mirku Velimiroviću.

"A evo ga taj Mirko Velimirović, glavni svjedok optužnice, razvaljen od alkohola nakon moje završne riječi. Ovo je čovjek na kojem je počivala ova optužnica", rekao je Knežević, držeći u ruci fotografiju Velimirovića, zbog čega je reagovala sudija Suzana Mugoša.

Naveo je da će se DF zalagati za poništenje priznanja Kosova, ukinuće sankcije Rusiji i istrajati u najboljim odnosima sa srpskim i ruskim narodom.
Knežević se osvrnuo i na dokaze koji su pribavljeni u ovom postupku.

Rekao je da je Specijalno državno tužilaštvo (SDT), za potrebe informacija koje su smatrali bitnim, svesno obmanjivalo organe SAD.

"Da li je moguće da se na osnovu neistina dobije produkt koji je istinit? Kako je moguće da se neistina transformiše u istinu? Nikako", rekao je Knežević.

Rekao je da je želja bila da se novac od Momira Nikolića, koji je pozajmljen, predstavi kao kriminalni s kojim su organizovani protesti, i sa kojim je planirano ubistvo Mila Đukanovića.

"Kad nijeste mogli pozajmljeni novac da predstavite kao novac kojim se finansira terorizam, odlučili ste da Nebojšu Medojevića ubacite u postupak za pranje novca. I sve kad se to pogleda, tih pozajmljenih 30.000 dolara, manje je od 100.000 dolara koje je Migo Stijepović podijelio zetskim aktivistima. I njega niko ne saslušava", rekao je Knežević.

Pozvao je sud i tužilaštvo da daju "jedan dokaz, jedan razgovor, fotografiju ili snimak sa Šišmakovim, Popovim i bilo kim".

"Vezano za mene, Andriju Mandića i Mihaila Čađenovića, dajte nam jedan dokaz za ono što su pričali Saša Sinđelić i Paja Velimirović. Želim da me neko demantuje i kaže da ima snimak i sve što smo radili. Ne mogu da imaju, jer nijesmo radili ništa, radili smo sve u skladu sa zakonom kako bi pobijedili na izborima DPS", rekao je Knežević.

Podsjeća da Saša Sinđelić "nakon propalog državnog udara biva najaktivniji i zove svakoga redom telefonom".

Komentarišući veštačenje, Knežević je rekao da je veštak Predrag Boljević "sve vrijeme bio opterećen jednom vrstom sujete, nervoze, ljutnje".

"I vrlo je brutalno i u nekim situacijama nevaspitano odgovarao na pitanja advokata", ocenio je Knežević.

Rekao je da nije bilo moguće adekvatno ispitati veštaka, ako se ne znaju izvori njegovih saznanja: "I ovo je ispitivanje od strane odbrane obilježila odbrana 'To nije bilo predmet moje pažnje'".

Problem je što veštak nije odgovorio koji program, odnosno alate je koristio prilikom veštačenja", rekao je Knežević.

Knežević je konstatovao da su ključni "zaključci policije gotovo identični sa zaključcima vještaka", što je, navodi on, "potvrda da je jedna ista osoba ili tim osoba radio to vještačenje".

Svedočenje Boljevića uporedio je sa slovenskom antitezom, "jer on po zadatku mora da ubaci mene u ove telefone".

"I onda kaže da postoji veliki i značajan stepen izvjesnosti. Koji ZKP poznaje veliki i značajan stepen izvjesnosti i ko bi mogao da potvrdi ovu optužnicu, osim Borisa Savića, Dragoja Jovića i Raca Ivanovića", poručio je Knežević.

Izvor: RTS

Crna Gorasuđenjezavršne rečimontiranprocesterorizamMilan Knežević
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva