:

:

TV Most

clock

Avgust 28, 2021   21:54

0

83

CIK: Na lokalnim izborima na KiM 90 političkih subjekata

Centralna izborna komisija na KiM završila je proces potvrđivanja kandidata i političkih subjekata za učešće na lokalnim izborima 17. oktobra, tako da će na izborima učestvovati 90 političkih subjekata.

Potvrđene su 32 političke stranke, 34 građanske inicijative, jedna koalicija i 23 nezavisna kandidata, prenosi Kljan Kosova.

Kako je utvrdila CIK, Demokratski savez Kosova takmičiće se u 27 opština za gradonačelnika i sa 841 kandidata za različite skupštine opština.

Demokratska partija Kosova će u 29 opština imati kandidate za gradonačelnika, a ta stranka predložila je i 875 kandidata za opštinske skupštine.

Pokret Samoopredeljenje imaće kandidate za gradonačelnike u 28 opština, kao i 933 kandidata za lokalne skupštine, prenosi Kosovo onlajn.

Savez za budućnost Kosova predložio je kandidate za gradonačelnike u 21 opštini, a na izborima učestvuje i sa 700 kandidata za čalnove skupština.

Socijaldemokratska inicijativa takmičiće se u šest opština za mesto gradonačelnika i sa 289 kandidata za skupštine opština, a Alijansa za novo Kosovo ima kandidate za gradonačelnike u dve opštine i 259 kandidata za skupštine.

Izvor: Танјуг

KiMCIK
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva