:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

April 14, 2019   12:38

0

247

CIK: Nema prijava za učešće na izborima na severu Kosova

Nakon što je kosovski predsednik Hašim Tači najavio vanredne izbore za gradonačelnike četiri opština na severu Kosova, Centralna izborna komisija je odmah počela da se priprema za izbore.

Pet dana od početka roka za prijavljivanje za učešće na izborima za gradonačelnike četiri opštine na severu Kosova nijedna politička stranka, pojedinac ili građanska inicijativa nije podnela prijavu za učešće na izborima, kažu u Centralnoj izbornoj komisiji (CIK).

Portparol CIK-a Valjmir Eljezi kaže da od 9. aprila, kada je počeo rok za prijavljivanje učešća na izborima nema još nijedne prijave.

"Mogu da potvrdim, da do ovog trenutka nije bilo nijednog političkog subjekta koji je podneo zahtev za potvrđivanje za učešće na izborima. Mi čekamo da do okončanja roka za prijavu, 18. aprila do 24 sata dobijemo prijave od političkih subjekata", rekao je Eljezi za KosovaPress.

Predviđeno je da se potvrđivanje i objavljivanje političkih subjekata i kandidata obavi 22. aprila, određivanje redosleda na glasačkom listiću 28. aprila, dok je rok za određivanje ograničenja troškova za kampanju 12. april.

Podnošenje zahteva za akreditovanje organizacija za posmatranje izbornog procesa počelo je 9. aprila i završiće se 12. maja, dok će se imenovanje opštinskih izbornih komisija (OIK) obaviti 15. aprila.

Prijavljivanje za registraciju birača van Kosova će početi 25. aprila i završiće se 30. aprila, dok je prijavljivanje za registraciju birača sa posebnim potrebama od 9. do 13. maja.

CIK je odlučila da se izborna kampanja organizuje od 13. do 17 maja.

Gradonačelnici četiri opština na severu Kosova podneli su ostavke nakon uvođenja takse od 100 odsto na robu iz Srbije i BiH.

Izvor: Radio Kontakt Plus

KosovoCIK
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva