:

:

TV Most

clock

Januar 24, 2021   9:55

0

171

CIK veruje da može da organizuje izbore na severu Kosova bez učešća posmatrača OEBS

Izbori koji su zakazani za 14. februar biće održani bez prisustva predstavnika Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju, podseća Reporteri.

Centralna izborna komisija ovog puta je smatrala da ne postoji poteba da pozove misiju OEBS da obavlja uobičajenu savetodavnu ulogu u izbornim telima.

Zvaničnici Centralne izborne komisije su kazali da je ta institucija spremna da organizuje izbore i u opštinama sa srpskom većinom na severu Kosova.

 "Čvrsto verujemo da će naša tela za upravljanje izborima, odnosno opštinska izborna komisija koju imenuje CIK, ali i biračka veća, koja takođe imenuje CIK, moći da ispune svoje ustavne i zakonske obaveze u organizovanju izbornog procesa u ovim opštinama“, rekao je portparol CIK Valjmir Eljezi.

Koalicija nevladinih organizacija "Demokratija na delu“, koja se bavi posmatranjem izbora, kaže da je Kosovo spremno da garantuje slobodan i pošten izborni proces čak i bez stranih misija.

"Kao lokalna misija, mi smo ovde da izveštavamo o zakonitostima procesa“, rekao je Ismet Krieziu iz koalicije "Demokratija na delu“.

Izvor: Kosovo Online

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva