:

:

TV Most

Foto: N1

clock

Decembar 29, 2019   13:04

0

179

Cilj "operacije Krušik" da nanese štetu namenskoj industriji

Ministar odbrane Aleksandar Vulin odbacio je danas navode da postoji "afera Krušik", i rekao da je posredi "operacija Krušik", koja ima za cilj da oslabi srpsku namensku industriju, ako ne, kako kaže, i da je uništi.

"U pitanju je operacija Krušik, složena hibridna operacija koja za cilj ima da umanji, a ako bi moglo, i uništi vojnu industriju Srbije, i izvrši napad na državno rukovodstvo Srbije", naveo je Vulin, odgovarajući na novinarska pitanja na godišnjoj konferenciji Ministarstva odbrane.

Vulin je, upitan o poslovanju Krušika, kao i o izmirenju obaveza privatnih firmi koje posluju s Krušikom, te da li je račun fabrike u blokadi, a nakon plasiranja informacija u javnost zaposlenog u fabrici Aleksandra Obradovića, koga deo opozicije naziva uzbunjivačem, o umešanosti oca ministra unutrašnjih poslova u poslove prodaje naoružanja i vojne opreme trećima, istakao da je potrebno uvesti odgovornost i iste aršine.

Novinarki N1 koja je postavila pitanje je rekao:

"Vi kao zaposleni u televiziji, ako odete na televiziju Pink i kažete koliko plaćate ovog ili onog saradnika, koje teme ćete razvijati, kada ćete raditi neku od tema, vaš urednik bi se veoma brzo pozdravio sa vama i rekao da više nikad ne pređete prag N1. Kada to isto uradite u vojnoj fabrici, odete strancima i date poverljive podatke iz poslovanja fabrike vas zovu herojem", ukazao je Vulin.

Nije moguće da bi neko zaslužio otkaz, a neko orden, kaže.

Prema njegovim rečima, da se to desilo u npr. Bugarskoj, Rusiji ili Americi, taj čovek bi bio špijun.

Kako je naveo, najveća konkurencija namenske industrije Srbije je Bugarska.

"Prošle godine je bugarski izvoz naoružanja pao za 37 procenata, a naš je i dalje rastao. Nekim čudom je operacija baš krenula iz Bugarske. Sigurno da nema nikakve veze?", konstatovao je ministar.

On je dodao da je "nezamislivo" pričati sa stranim državljaninom, a da se pre toga ne obratite organima u Srbiji, sudovima i tužilaštvu.

"Da li ulogu ima ili nema otac ministra policije, svi državni organi su radili na tome i nije nađeno nijedno krivično delo. Jel neko našao neko biće krivičnog dela, čak i taj uzbunjivač. Uostalom, tužilaštvo radi istrage", kazao je Vulin i dodao da otac ministra unutrašnjih poslova Branko Stefanović "ne utiče ni na šta u Krušiku".

"Ne može da naredi nikakvu prodaju bilo čega, to odgovorno tvrdim", zaključio je on.

Izvor: Танјуг

Vulinafera "Krušik"
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva