:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Februar 19, 2015   12:05

0

167

Cilj brža realizacija infrastrukturnih projekata

Kako se navodi u saopštenju tog ministarstva na sastanku je bilo reči i o završetku procesa spajanja "Koridora Srbije" i javnog preduzeća "Putevi Srbije".

Razmatrani su i dinamika radova na Koridoru 10 i obilaznici oko Beograda, kao i plan realizacije Projekta rehabilitacije puteva i unapređenja bezbednosti u saobraćaju - tri važna projekata u čijem finansiranju učestvuje ova međunarodna finansijska institucija.

Mihajlović je u razgovoru sa delegacijom EIB-a, koju je predvodio šef Odeljenja EIB-a za Zapadni Balkan Dominik Kurben, navela da je cilj Vlade da ubrza realizaciju infrastrukturnih projekata, pri čemu je kao prioritet izdvojila završetak Koridora 10.

Ministarstvo i EIB saglasni su da proces pripajanja „Koridora Srbije“ javnom preduzeću „Putevi Srbije”, čiji se završetak očekuje do kraja februara, neće ni na koji način uticati na realizaciju započetih projekata, navodi se u saopštenju.

Predstavnici “Koridora Srbije“ i „Puteva Srbije“ upoznali su predstavnike EIB-a sa trenutnim stanjem radova na pojedinim deonicama i planiranom dinamikom izvođenja radova, a u cilju efikasnije realizacije projekata i bržeg povlačenja odobrenih zajmova.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva